Originální receptura na zavařené jahody: Jahody zůstávají celé, zachovají si výbornou chuť, i vůni a v obchodě takové nekoupíte!

2 / 3
Používáte zastaralý prohlížeč, stránka se nemusí zobrazit správně, může se zobrazovat pomalu nebo mohou nastat jiné problémy při prohlížení stránky. Doporučujeme Vám stáhnout si nový prohlížeč zde .

Originální receptura na zavařené jahody: Jahody zůstávají celé, zachovají si výbornou chuť, i vůni a v obchodě takové nekoupíte!

reklama:

Postup:

Jahody si omyjeme a odstopkujeme.

Do velké mísy si nasypeme polovinu cukru, na cukr navrstvíme jahody a zasypeme druhou polovinou cukru.

www.youtube.com

Jahody necháme 1 hodinu stát a pak dřevěnou vařečkou opatrně promícháme.

www.youtube.com

Dáme na sporák a budeme zahřívat a míchat, dokud se všechen cukr nerozpustí.

Míchejte opatrně zdola nahoru, abyste nerozpučili bobule.

Přibližně za 5 minut vám z cukru a šťávy vznikne sirup , takže to je správný čas na to, abyste jahody odstavili z ohně.

03.png
www.youtube.com
04.png
www.youtube.com

Pěnu, která při vaření vzniká netřeba odstraňovat.

Připravíme si sterilizované sklenice, sirup necháme ještě jednou přejít varem a na ztišení ohni povaříme ještě 5 minut.

Než začneme plnit džem do sklenic ještě přidáme kyselinu citrónovou podle chuti.

www.youtube.com

Nyní můžeme naplnit jahody do připravených sklenic.

Uzavřeme jejich víčkem a obrátíme dnem vzhůru.

www.youtube.com

Hotovo. Můžete je odložit do spíže a v zimě si užívat jejich lahodnou chuť!

Videonávod:

https://www.youtube.com/watch?v=rkYBihQ1OI0

reklama:
reklama:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.