Originální receptura na zavařené jahody: Jahody zůstávají celé, zachovají si výbornou chuť, i vůni a v obchodě takové nekoupíte!
Postup:
Jahody si omyjeme a odstopkujeme.
Do velké mísy si nasypeme polovinu cukru, na cukr navrstvíme jahody a zasypeme druhou polovinou cukru.

Jahody necháme 1 hodinu stát a pak dřevěnou vařečkou opatrně promícháme.

Dáme na sporák a budeme zahřívat a míchat, dokud se všechen cukr nerozpustí.
Míchejte opatrně zdola nahoru, abyste nerozpučili bobule.
Přibližně za 5 minut vám z cukru a šťávy vznikne sirup , takže to je správný čas na to, abyste jahody odstavili z ohně.


Pěnu, která při vaření vzniká netřeba odstraňovat.
Připravíme si sterilizované sklenice, sirup necháme ještě jednou přejít varem a na ztišení ohni povaříme ještě 5 minut.
Než začneme plnit džem do sklenic ještě přidáme kyselinu citrónovou podle chuti.

Nyní můžeme naplnit jahody do připravených sklenic.
Uzavřeme jejich víčkem a obrátíme dnem vzhůru.

Hotovo. Můžete je odložit do spíže a v zimě si užívat jejich lahodnou chuť!
Videonávod:
https://www.youtube.com/watch?v=rkYBihQ1OI0


